Nigdy wcześniej nie robiłam tego dania więc zobaczymy:)
Zawartość zielonego rondla:
- polędwiczka wieprzowa 1szt
- opakowanie wędzonego boczku w plasterkach ( ja kupiłam w biedronce chyba 100g)
- przyprawy: sól, pieprz, papryka, czosnek
Mięso oczyścić i natrzeć przyprawami, na blacie rozłożyć folię spożywczą ułożyć plasterki boczku tak by zachodziły na siebie na wierzch położyć polędwiczkę i zawinąć rulon przy pomocy folii, tak aby boczek owinął dookoła polędwiczkę.
Rulon zawinąć w folię ścisło i zawiązać na końcach. Tak przygotowane mięso włożyć do lodówki na kilka godzin aby dobrze przyprawy przeszły. Następnie wyjmujemy rulon i gotujemy w gorącej wodzie ok 15-20 min w folii, po czym zostawiamy do wystudzenia. Wystudzone mięsko kroimy na kawałki- krążki i obsmażamy na gorącym oleju na złoto.
Może być jako drugie danie lub jako przystawka, ja podałam z fasolką szparagową, ziemniakami i sosem musztardowym.
Smacznego :)