ja: - ja to makaroniara jestem, po prostu uwielbiam pod każdą postacią
Pani: - zobacz Kasia, a człowiek to by myślała, że makaroniara to wygląda oooo tak ...
hmmm no lubię makaron, łączę go z oliwą, czosnkiem i warzywami i jakoś chudnę ... da się da :)!
Dziś taka wariacja jesienna z cukinią, papryką i łososiem...
Zawartość zielonego rondla:
- niecałe pół paczki makaronu
- średnia cukinia
- papryka czerwona
- 2 ząbki czosnku
- ostry ser - np bursztyn
- łosoś filet
- przyprawy: sól, pieprz, mielone ziele angielskie, pieprz ziołowy
Łososia podsmażamy na oliwie i dzielimy na kawałki. Na patelnię wrzucamy pokrojoną w kostkę cukinię i paprykę i podduszamy na oliwie chwilę, aby warzywa były chrupiące - doprawiamy do smaku przyprawami i przeciskamy, przez praskę czosnek. Makron gotujemy al dente. Na talerz kładziemy makaron na to warzywa i łososia, możemy po kropić oliwą z oliwek, posypujemy startym serem. I gotowe :)
Pyszne i chyba zdrowe!
całuski, cukiereczki, ciasteczka
Wasza I.
O taaak, cukinia i makaron są doskonałe na tę porę roku :))
OdpowiedzUsuń