niedziela, 25 maja 2014

Lekka frittata

Dziś danie z tych na diecie, lekkie pożywne i bardzo smaczne. Bez dodatku łuszczu. Silikonowa foremka sprawdziła się idenalnie.



Zawartość zielonego rondla

  • 3 jaja
  • pomidor, pół żółtej papryki, kawałek cukinii
  • 4 plasterki sera koziego
  • sól, pieprz, zioła prowansalskie
Jajka roztrzepujemy z przyprawami, warzywa myjemy i kroimy w drobne kawałki, całość mieszamy  i wylewamy do foremki. Posypujemy kozim serkiem.  Zapiekamy ok 12 -17 minut w piekarniku w temp 190 stopni.




Danie zagości u mnie na stałe :). Wyszło  bardzo dobre i niebanalne :) ca:).łość ma ok 600kcal. Więc można zjeść na śniadanie całe pół .






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz