wtorek, 10 września 2013

dalej jesiennie makaron z łososiem i cukinią

ostatnio usłyszałam taki sobie oto komplement ;) przy pewnej rozmowie o makaronach
ja: - ja to makaroniara jestem, po prostu uwielbiam  pod każdą postacią
Pani: - zobacz Kasia, a człowiek to by myślała, że makaroniara to wygląda oooo tak ...

hmmm no lubię makaron, łączę go z oliwą, czosnkiem i warzywami i jakoś chudnę ... da się da :)!



Dziś taka wariacja jesienna z cukinią, papryką i łososiem...

Zawartość zielonego rondla:

  • niecałe pół paczki makaronu
  • średnia cukinia
  • papryka czerwona
  • 2 ząbki czosnku
  • ostry ser - np bursztyn
  • łosoś filet
  • przyprawy: sól, pieprz, mielone ziele angielskie, pieprz ziołowy

Łososia podsmażamy na oliwie i dzielimy na kawałki. Na patelnię wrzucamy pokrojoną w kostkę cukinię i paprykę i podduszamy na oliwie chwilę, aby warzywa były chrupiące - doprawiamy do smaku przyprawami i przeciskamy, przez praskę czosnek. Makron gotujemy al dente. Na talerz kładziemy makaron na to warzywa i łososia, możemy po kropić oliwą z oliwek, posypujemy startym serem. I gotowe :)






Pyszne i chyba zdrowe!

całuski, cukiereczki, ciasteczka

Wasza I.

1 komentarz:

  1. O taaak, cukinia i makaron są doskonałe na tę porę roku :))

    OdpowiedzUsuń